söndag 7 april 2013

Söndag

Nu har jag fått låna en dator av min snälla Donator som inte bara förser mig med celler!
Jag mår fortfarande jättebra, lite mattare, skakigare och lättare att få kramp, men ingenting som jag tänker på hela tiden, eller som hindrar mig från en timmes promenad i solen. Nu har jag besök, och fler på ingång, men jag ska fylla på detaljer från mina datorlösa dagar senare för den som är intresserad.

Fylligare uppdatering i efterhand:
Första övernattningen. Strax efter 5 kom SSK Daniel och tog blodprov ur CVKn. Jag slumrade vidare, och vid 7 kom USK Susanne och tog tryck, temp, vikt och frukostbeställning. Jag duschade och bäddade, och efter frukost kom Dr Johan för dagens koll. Jag är lite mattare, har fått några mer framträdande blå ådror på högra överarmens undersida, har fått kramp i vaden ett par gånger (han kollar magnesium och natrium tror jag det var om jag behöver något extra dropp) och har en vårta mellan tårna (vi gör inget åt den men håller koll på om den får frispel).

SSK Anna-My kom och satte droppet , och dom torkade lite i rummet - spritade ytor man tar i, fixade toan och soporna och torkade golvet.

Huddinge sjukhus från baksidan
Efter lunchen tog jag en promenad och orienterade mig i omgivningarna, och det blev lite mer orienterande än jag hade tänkt mig (tänkte inte på att jag har GPS i telefonen). Det gick i alla fall bra, och Anna-My kom och satte eftermiddagsdosen och lade om CVKn. Så var det eftermiddagsfika.

Maken och dottern kom på besök och hade med sig en massa saker - bäst av allt lånedatorn från Donatorn! Vilken lycka att vara uppkopplad igen! Dottern åkte iväg på träning och Maken och jag lyssnade på helgens Melodikryss som vi inte hunnit med.

Efter middagen kom vännen EJ på besök, och vi gick en skön promenad på en dryg timme. Sen var det dags för kvällste, och jag tittade lite på golfinspelningen som Maken haft med sig innan jag knoppade in..

7 kommentarer:

  1. Heja!
    Tycker iden med blogg är mycket bra eftersom du ändå är i mitt huvud mest hela tiden.Du sköter det hela suveränt!
    Donatorer är fint att ha :)heder åt dem!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Nicka din blogg gör att man känner sig nära dig och du skriver väldigt bra.Kram från oss alla.

    SvaraRadera
  3. Vi tänker på dej och följer din behandling. Det känns som att vi kan vara med dej lite trots det fysiska avståndet.
    Kramar från oss på Trundön!

    SvaraRadera
  4. Vi tänker på dej och följer din behandling. Det känns som att vi kan vara med dej lite trots det fysiska avståndet.
    Kramar från oss på Trundön!

    SvaraRadera
  5. Tack alla! Det blir kanske väl detaljerat för vissa, men då får man skumma eller låta bli att läsa. För mitt eget kom-ihåg och dom som vill ha detaljer skriver jag så här.

    SvaraRadera
  6. Kära syssling!
    Nu har jag uppdaterat mig efter min resa till ett varmt och vackert Kalifornien. vilka olika dagar vi har haft! Det är jättefint att följa dig och det är inte lite som du har gått igenom hittills. Phu. Men du tycks stå stadigt mitt i allt som händer. Har lite svårt att se var man kan promenera runt kolossen HS men det är nog finare än man kan tro gissar jag...Ursofalk är bra, det är björngalla, kemiskt framställd hoppas jag verkligen. Vad skulle dottern din säga annars...jag ska ge förresten ge henne ett nummer av en tidning där det finns ett reportage om Roller Derby i Kairo vid tillfälle! Jag är med dig i tankarna stjärnsyster, kram Ann-Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att du haft det bra där borta, kära Stjärnsyster!
      Det finns faktiskt en hel del villavägar och skogsstigar (delvis snötäckta ännu, men det går väl över får man hoppas) på baksidan av sjukhuset. Framsidan är en byggarbetsplats, och där får inte jag vara när jag väl blir isolerad, men jag undviker det redan nu.
      Den där tidningen blir nog populär! Det är mycket träning nu, så hon är helt inne i det!
      KRAM

      Radera