tisdag 9 april 2013

Sista cellgifterna

Vanlig morgon med blodprov halv 5,  slummer och morgonmätningar. Viktoria kom och gav en extra dos mot illamåendet så jag kunde få ner frukosten och alla tabletterna. Dusch och bäddning. Sen kom Nora med en bringare saft och ett glas is.

Johan kom på ronden med Specialistläkaren Karin och en läkarstudent. Förutom lite matthet och illamående som är helt normalt tittade han på halssåret från den gamla CVKn som börjat ömma och svullna igen. Han ska skicka hit någon specialist att titta på det för att se om dom ska sätta in något mer. Jag sade till om halsbrännan och fick senare Omeprazol mot den. Så har jag fått ett litet sår på kindens insida. Det är inget konstigt, för cellgifterna går främst på celler som delar sig ofta, som stamceller, slemhinnor och hud. Men för att försäkra sig om att det inte är en blåsa med virus tar dom ett odlingsprov senare.

Tore och PRAOen  kom och hämtade smutstvätt och snackade lite. Så kom Viktoria med cellgiftsdroppet inklusive kortison och mot illamående. Nu blir det nog lite SVT Play bakåtlutad i fåtöljen ett tag!

Tur att man kan pausa! Katarina och Tobias från infektionskliniken kom och tittade på min hals. Dom sätter in en extra antibiotika som är effektivt mot sånt här för säkerhets skull. Om det är något som ligger och pyr kan det bli besvärligt när immunförsvaret sjunker.

Jag fick lämna ett prov från kindens insida, Tore kom med lunchen (jättegod kyckling med gräddsås som det ändå tog ett tag att pressa ner) och sen kom Viktoria och kopplade bort droppet, sköljde ur den andra slangen och gav mig tabletter med bakteriedödande Dalacin mot CVK-inflammationen och Aciclovir mot virusinfektioner för såret i kinden. Lunchmätningarna av blodtryck och temp var bra och blodvärdena håller sig inom normalvärdena utom HB som alltid är lite under (111 idag) och trombocyterna som alltid är över (579 idag).

Jag vilade en stund tills föräldrarna kom på besök. Vi fick eftermiddagsfika och sedan gick vi ut på en jätteskön promenad i solen! Resten av eftermiddagen kollade jag på golf och pressade ner hela middagen - fläskpannkaka. Det är jättegott, men vänder sig i magen så jag får ta det jättelugnt. Känns som dagens storverk när det är klart!

Vännen LvS kom på besök och vi gick ute en sväng i kvällssolen. Härligt! SSK Carita kom och gav mig en extrados illamåendemedicin, och Nora kom för kvällsmätningarna och levererade kvällsfikat. I dosetten ligger nu 28 tabletter per dygn, förutom allt som ges intravenöst. Inte konstigt att det är svårt att få ner maten - det är ju redan fullproppat med tabletter!!!

13 kommentarer:

  1. Jag tänker på all denna is som du ska säga på. Kan inte den vara full med nåt näringsrikt? Så att du får lite extra automatiskt liksom? Hejar på dej hela tiden. Massa kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom jag ska suga på den så mycket som möjligt är det nog inte så bra för tänderna att ha något i, men man kan ha det. Här har dom bara vanlig is dock. Just nu får jag inte ens in vanlig is i munnen p.g.a. illamåendet, så det inget att fundera på. :-(

      Radera
    2. Ok, köper det.Men nu när det är skräp med illamående får du annan näring extra då? Intravenöst eller nåt?Eller lyckas du ändå få i dej?Väldigt strongt i så fall!DU är suverän!
      kramar

      Radera
  2. Ska ju vara suga på. Förstås.

    SvaraRadera
  3. Önskar jag kunde byta med dig ett tag så du fick vila, vi kunde köra varannan dag!
    Du kämpar så bra, hundra blommor till dig.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Så bra att du kan vara ute och röra på dej!
    Hoppas du ska slippa illamåendet framöver.

    Vi tänker på dej!!
    Kramar från din kusin i norr

    SvaraRadera
  5. Phu vad jobbigt det låter med illamåendet och alla mediciner, bra gjort att du äter det är säkert jätteviktigt. Jag är med på Rutans idé, vi kan ta var tredje dag då! Fast jag skulle säkert banga ut efter någon timme....
    Hälsa alla i familjen, törs tyvärr inte komma och hälsa på dig eftersom jag har så diffusa symptom om jag ev har något virus...men ska till HS den 17 april för en undersökning, om du får promenera då kanske vi kan ta en prommis på avstånd från varandra?
    Kram
    Ann-Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. När jag ändå är nere i gropen kan jag lika gärna vara här. Man blir ju lite van och får lite rutin. Njut av dagen ni istället så kommer jag igen sen!
      Nej, några diffusa symptom passar inte just nu. Den 17:e kan funka bra med promenad om jag mår bättre, men då är jag antagligen isolerad och får bara gå ut efter 18 eftersom det är en vardag. Vi kan väl höras lite närmare och se om det går att få till ett undantag, för du är väl här på dan!
      KRAMAR

      Radera
    2. Ja, det är på dagen, jag är nog klar ca 14. Vi får höras närmar, det viktiga är ju att du inte tar någon risk där i gropen... Kram

      Radera
  6. Så du i ett nötskal - att du orkar skriva denna fina blogg mitt i alltsammans.
    Tänker på dig - hela tiden!

    Kramar
    Christina

    SvaraRadera
  7. Fantastiskt att få möjligheten att följa dig i det du nu går igenom via din blogg.Du ger bra info i både stort och smått och jag läser in både humor och en positiv ton. Beundransvärt! Man är med dig verkligen.
    Vill också skänka en tanke och en hälsning till donatorn som också går igenom en del nu.Stort.
    Hoppas illamåendet går över och håller tummarna att donationen går bra! Kram på dig!Eva.T

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!
      Illamåendet har hållit i sig, men jag hoppas att det vänder nu. Allt verkar gå enligt plan. Kul att bloggen är till någon nytta!
      Kram

      Radera
  8. Hej, vart köpte du din blåa tablett dosa med fyra stora hål? Behöver verkligen en sån.

    SvaraRadera