måndag 8 april 2013

Illamåendet börjar

Daniel tog blodprov vid halv 6 och sen läste jag lite och slumrade. När Susanne kom för morgonmätningarna kände jag att illamåendet hade kommit igång. Med en extra dos Ondansetron i CVKn sjönk det undan. Jag lämnade toa-prover, blev topzad på tre ställen för MRSA test som görs varje vecka. Efter duschen kom Susanne med en PRAO och bytte lakan. Jag kunde med viss möda klämma ner frukosten - har förstått att det är viktigt att äta, så jag kämpar på!

Dr Johan kom med en specialistbarnläkaren Karin och en elev. Han lyssnade, klämde och tittade, bl.a. ordentligt i munnen som är en riskzon. Jag passade på att fråga om tabletterna som utökat sig med 5-6 per dag. Det är två sorters bortstötningshämmande som jag får redan nu för att inte jag ska stöta bort donatorscellerna, och lång tid efter donationerna för att inte donatorscellerna ska stöta bort mina organ (lever, hud och slemhinnor är vanligaste problemområdena).

Jag passade också på att fråga hur man kan få en pneumothorax när slangen går inne i venen, men dom har tydligen ledare som dom håller på och meckar med för att få allt på plats, och i mitt fall blev det en hel del meckande vid första CVK-installationen. För mig var det dock ett rätt litet hål i hinnan och symptomen är mer eller mindre borta så det är nog på god väg till läkning.

Jag fick min förmiddags dos cellgifter som är dagens enda (och med den mera Ondansetron mot illamåendet). Det gick med lite pauser att klämma ner lunchen, och sedan kom vännen CF på besök. Hon köpte en kopp kaffe och fick en macka i patient-köket, och vi satt och snackade länge, länge. Mycket givande! Emellanåt blev vi störda av Susanne som skulle ta salivprov från kindens insida, dagens eftermiddagsmätningar, ett näsprov eftersom jag varit lite snuvig på morgonen och kuratorn Martina som ville presentera sig och berätta vad hon kan hjälpa till med. Bl.a. kan jag få färdtjänst för jag kommer vara infektionskänslig i 12 mån och inte får åka kollektivt.

När jag blev själv igen gick jag ut en halvtimmes promenad även om vädret var så där. Men det är skönt att få lite frisk luft. Kollade lite på golf tills middagen kom in. Jag lyckades pressa ner hela till slut. Sen blev det mera golf i fåtöljen.

USK Tore kom in och mätte vikt, blodtryck och temp och kollade läget. Vi satt och snackade en stund tills dottern kom på besök. SSK Carita kom och gav en extra dos mot illamåendet så jag ska få ner lite kvällsfika och alla tabletter (nu tar jag 9 på kvällen och 14 på morgonen!). Dottern hade med sig fina rosor från vännen GS och grejer som jag beställt. Hon fick byta vatten på gårdagens blommor, för blomvatten måste bytas varje dag, och jag får inte göra det själv. Så bytte hon skyddsfilm på min mobil. Tack för det! När hon åkt till sin träning fick jag lämna beställning på kvällsfika, och kollade vidare på golfen.

Jag börjar få lite halsbränna, antagligen av alla tabletter. Får ta tag i det i morgon.

4 kommentarer:

  1. Hallå,

    Tänker på Dig och följer Dig hela tiden på bloggen.

    STOR kram!!
    "Flickan"

    SvaraRadera
  2. Kära vän, så var det igång. Tankarna går till dig många gånger varje timme.
    Hur mår magen efter allt Ondasetron?
    Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magen är sur och halsen brinner. Vet inte om det beror på Ondasetronet eller på alltihopa. Ska be om lindring på ronden nu på förmiddagen.

      Radera
  3. Å du är så stark! Ät och skaffa mer kraft! Kramar

    SvaraRadera