onsdag 27 augusti 2014

16½ månad: Mys-spa kväll

08.00 stod vi i träningshallen för ett pass Do-in massage. Skönt! Sen en relativt snabb frukost innan det var dags för kost-föreläsning med dietisten Patricia. En väldigt informativ föreläsnig med en massa bra information om alla möjliga aspekter på kost. När den var klar sjöng vi vår ena tacksång för Patricia. Hon blev väldigt glatt överraskad, och alla fick en extra energikick.

Det var precis lagom tid att byta om för att sedan gå till träningsgruppen i gymmet och köra det individuella programmet. Efter duschen var det lunchdags, och sedan samlades vi i lobbyn för pilgrimsvandring med Ann. Hon berättade lite om pilgrimsvandringar, och läste en kort text kring ett nyckelord. Sen gick vi i rätt maklig takt under tystnad och funderade på nyckelordet eller något helt valfritt. Vid några tillfällen stannade vi och Ann läste en text kring ett nytt nyckelord. Vi hann med Bekymmerslöshet, Tystnad, Frihet och Enkelhet. Det var rätt skönt i solskenet, så när vi var klara gick jag ett varv upp på berget i den härliga grönskan. Det blev en tredje tur upp i tornet, och nu såg man Hornborgasjön fint, men bilderna gjorde inte utsikten rättvisa.

En snok på stigen när jag gick hem.
Tillbaka på rummet vilade jag ett tag och lyssnade på Sommar i P1. Jag gick också och köpte ett häfte kopior av med alla övningar som vi har gjort för 50:-. Det kan vara bra att ha om man vill göra något hemma sen. Vid fem var det dags för körövning i kapellet. Det låter riktigt bra nu!

Efter middagen stod det "Mys-spa kväll" på programmet. Man skulle komma i badrocken med lätt klädsel under. Monica och O (ja hon heter faktiskt så, ser asiatisk ut) väntade på oss och vi fick slå oss ner i sköna vilstolar. Så fick vi göra en liten ansiktsbehandling på oss själva med peeling, inpackning och mjukgörande kräm. Sen serverade dom ostar och frukt. Som tack sjöng vi våra tacksånger (den ena i kanon) iklädda våra badrockar. Det blev mycket uppskattat, och Monica, som är pensionerad och hoppar in ibland, blev inspirerad och berättade lite historier från förr i tiden. Hon har jobbat på Mösseberg i 25-30 år och har en massa minnen från "den gamla goda tiden" med celebra gäster men också möss som sprang i salongen och påfåglar från djurparken på berget som gick lösa och vandrade in genom dörrarna till kurorten. Men aldrig hade hon haft en grupp som tränat in tacksånger, så det blev succé.

När Monica och O gått beställde vi upp en massa glas vin från restaurangen (dom hade plastvinglas som passar i spat) och satt och snackade och njöt av ostarna och frukten. Jag får ju fortfarande inte äta dessertostar, men det fanns en hårdost också. Vi var några som tog en stund i bubbelpoolen innan vi drog oss tillbaka på våra rum med våra mjuka ansikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar