lördag 19 oktober 2013

Dag +189: Jag dansar Jenka med kortisonet!

Dom vattninga diarréerna är tillbaka. Dom har ökat lite dom senaste dagarna, och idag kommer det nog bli 4-5 stycken om det fortsätter så här. Lite klokare har jag allt blivit, så jag ringde in till CAST och fick prata med Professor Per. (Är han aldrig ledig? Han var ju på Hematologen i torsdags - trodde proffesorer jobbade kontorstider.)

Jag har ju minskat till 2 Prednisolon à 10 mg per dag och skulle minska ytterligare en på måndag. Nu dubblade han dosen till 2 på morgonen och 2 på kvällen, och ingen minskning före nästa läkarbesök. Ja ja, jag har ju hoppat mina skutt framåt, så det är väl dags för ett bakåt i den här Jenka-dansen. Det är bara att
Så här såg fötterna ut förut......
hänga med i svängarna! Jag har i alla fall mina (nästan) 100 % donator! Då får jag väl stå ut med att månansiktet svullar upp till ett Jupiter-ansikte igen! Rödflammigt har det blivit också, men det är väl lite hud-GVHd när jag ändå håller på. Och jag ska ta svägerskans råd att ta kvällstabletterna några timmar tidigare så kanske dom inte påverkar sömnen lika mycket.

Och något annat riktigt positivt:
STÖDSTRUMPOR IS DA SHIT!
Igår satte jag på mig stödstrumporna direkt på morgonen och lät dom sitta på. Fötterna var nästan normala hela dan!!!!! Helt otroligt!
....och så här efter en dag med
stödstrumpor. (Ja, jag vet att
benen är håriga, men har man en
gång tappat allt håret blir man
liksom lite fäst vid det!)
Att jag inte kom på det tidigare! Vännen AB var här igår och hade med sig 4 extra par att låna så jag har ombyte. Toppen!

När jag läste några bipacksedlar såg jag förresten att äter man Entocort får man inte dricka grapefruktjuice (och jag antar att man inte får äta grapefrukt, för saften är väl som juice). Det var ju intressant att veta. Tur att jag inte har gjort det. Jag får nog fortsätta att skumma igenom bipacksedlarna för att se om något annat intressant kommer upp.

I april när jag låg inne för transplantationen började jag till slut må illa av vanligt kranvatten, och kunde bara dricka kolsyrat - helst med smak. Det har kommit tillbaka. Inte så att jag mår illa, men jag tycker det är äckligt med vanligt vatten (som är så himla gott i vanliga fall!). Loka med smak ska det vara. Visst är det konstigt!?!

Nu ska jag fortsätta fira helg! Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Hoppas att kortisonet har hjälpt och att du haft en trevlig kväll. Vilken underbar jenkabild det är ju som på filmen din mamma gav mig i 50-årspresent!
    Och det bästa är ju att det går så bra med dontaroscellerna! jag förstod också det där med grapefuktjuice lite sent, tydligen är det så att det ger en för kraftig verkan eller nåt åt det hållet, Det är lite konstigt det också.
    PS Just nu är det ett år mellan oss, hi hi.
    Kram
    Ann-Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var den där gamla Jenka-filmen jag hade i tankarna. En jättetrevlig kväll hade jag - hoppas din helg också var bra!
      Vi syns!
      Kram

      Radera