fredag 3 januari 2014

Dag +264: Provtagning

Idag svängde jag förbi lokala labbet och tog veckans blodprover.

Över jul- och nyårshelgen har vi umgåtts med släkt och vänner i en massa olika konstellationmer på middagar, julfiranden, glöggkvällar, film-maraton och annat. Det har varit jättekul att träffa folk och umgås, för det har varit rätt glest med det för mig den här hösten. Inte minst kul var det när en stor flock släktingar kom ut på landet en helg och hjälpte oss ta ner 7 stora träd, såga upp dom och bära undan. Vilken insats! Och på kvällarna åt vi god mat och spelade kort.

Annars rullar det på som vanligt. Jag har gått upp rätt många kilo i vikt och har svårt att hitta brallor som passar. Men förhoppningsvis går det tillbaka när kortisonet fölrsvinner. Det trappas ner enligt vår försiktiga plan, och en del säger att ansiktet inte ser fullt lika uppsvällt ut längre. Jag har kunnat sluta med stödstrumporna vilket är rätt skönt, och sömnen är bättre. Jag vaknar lika många gånger som tidigare, men är inte vaken lika länge. Har också kunnat slumra in lite i soffan på dagen. På det hela taget känns det väl som att det går åt rätt håll lite långsamt.

Fast min migrän har kommit tillbaka med full kraft. Jag hade två anfall när jag låg inlagd i april, och sen har jag klarat mig utan hela sommaren. Senaste månaden eller så har det dock varit en rad anfall, mer än mitt normala 1-2 i månaden. Tur att jag får ta mina tabletter i alla fall, för dom hjälper!

Ha en skön helg!




4 kommentarer:

  1. Låter som om du har haft en bra jul och nyår trots allt! Vad skönt att det går med små steg åt rätt håll och att sömnen har blivit bättre. Jag var i Norge och fick se lite snö uppe på fjällen, det var guld värt! Har dock varit lite förkyld ett tag men hoppas att vi kan ses när det är över, Kram till min kämpesyssling

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har varit bra! Snö låter härligt. Men det ska komma här också till helgen enligt prognosen i alla fall. Det ser jag fram emot! Ja, det vore kul att ses när din förkylning är över!
      Kram

      Radera
  2. Skönt att få hjälp med tunga och jobbiga saker som trädfällning även om sällskapet är det bästa.
    Julen firade vi uppe i Kiruna och vi hann också förbi Gällivare.
    Det var otroligt fint däruppe med djup pudersnö och några minusgrader.
    Nu har vi varit hemma några dagar och julen har vi stökat undan.
    Skönt tycker jag som helst hade velat skippat hela julfirandet.

    Det är skönt att läsa att det sakta går framåt för dig. Du kämpar på vilket behövs. Nu går vi mot ljusare tider och jag håller tummarna att året är skonsamt mot oss alla.
    Kram Monne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter härligt med snö, förhoppningsvis får vi också det till helgen! Jag förstår att det känns jobbigt att fira jul; att gå igenom alla högtider och traditioner är jobbigast första året. Hur går det för barnen?
      Ja, jag håller verkligen tummarna för att 2014 ska bli ett mycket bättre år för oss alla.
      Stora kramar till dig och barnen!

      Radera