torsdag 9 januari 2014

Dag +270: Besök på ögonakuten

Infekterat öga. Här kan man
också se hur jag har lyckats
klippa bort en bit av ögon-
brynet när jag skulle trimma
bort utstickande strån med
mina darriga händer! Smart!!!
Under gårdagen utvecklades det en ögoninfektion i mitt högra ögat. Jag ringde syster Kerstin på Hematologen för att höra om jag måste göra något, eller om jag kunde låta den läka ut av sig själv. Det senare är helt uteslutet med min infektionskänslighet (jag antar att en infektion hos mig kan sprida sig, blossa upp och bli svår att kontrollera om man inte häver den så fort det går). Mitt försök att låta husläkaren ta hand om det föll inte heller i god jord. Det är rätt vanligt med komplikationer i ögonen för stamcellstransplanterade, så det här måste hanteras av en ögonspecialist. Syster Kertin hänvisade mig till St Eriks Ögonakut, men eftersom dom stänger redan 16.00 fick jag vänta till idag med att åka dit.

Efter en riktigt dålig natt (Kraftig migrän, och för första gången funkade inte tabletterna. Det blev inte många minuters sömn, men mycket huvudvärk och illamående) åkte jag in, anmälde mig och väntade. Mesta tiden fick jag sällskap av vännen AB som jobbar på St Erik. Vi satt i en korridor för att komma undan smittorisken i det fulla väntrummet. Efter ca 3½ timme fick jag äntligen träfftga doktor Madeleine. Det är en okomplicerad konjunktivit (bakteriell ögoninflammation) i högra ögat, och begynnande också i det vänstra. Normalt går det över av sig själv, men i min situation behandlar vi med antibiotika i form av ögondroppar (Oftaquix med det verksamma ämnet Levofloxacin) 5 gånger om dagen (!) samt återbesök nästa vecka. Jag fick också ett telefonnummer att ringa om det blir sämre.

Efter en sen lunch med AB i hennes fikarum åkte jag hem och vilade efter heldagsutflykten. Huvudvärken ligger och gror, så jag tog just 2 Alvedon så får vi se om den ger med sig.

3 kommentarer:

  1. Bläähhh... va trist. Hoppas det går över fort. Du får köra Wf på datorn med stor skärm istället för med mobilen. imorgon kan du vila blicken på Durban CC. Brorsan och Rutan skulle dit, så vi kanske kan se dom bland publiken :-D Kram /lb

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollar på Durban CC varje dag. Vet du vilken dag dom skulle dit? Söndan antar jag!

      Radera
  2. Åh vilken jobbig torsdag... stackars dig. Smittar din ögoninflammation? Undrar eftersom vi pratade om att fika i morgon och jag är ju infektionskänslig jag med. Hoppas verkligen antibiotikan biter fort.
    Kramar

    SvaraRadera