tisdag 5 november 2013

Dag +205: Spirometri

I fredags fick jag ett brev från Huddinge. Trodde att det var kallelse till spirometri som jag väntat på (remissen skickades för en månad sen) men det visade sig vara en faktura på uteblivet besök!!!!! Jag ringde avdelningen, och dom säger att dom skickat en kallelse den 10/10, men jag har verkligen inte fått någon. Nåja, dom makulerade fakturan och jag fick en återbudstid ikväll 18.00 (dom har så mycket att göra så dom gör undersökningar på kvällarna numera). Undersökningen gick bra - lungorna verkar funka även om benen inte har någon ork alls!

I förmiddags tog jag prover på lokala labbet. Det var lite bökigt att få ut något, men efter lite mekande rann det på. Sen blir det världens blåmärke precis som förra veckan. Men det är väl inte så konstigt; trombocyterna ligger under normalintervallet, kortisonet gör kärlen spröda och fragminsprutorna minskar koagualtionen. Hbt ligger i alla fall på 117 kunde Kerstin som gjorde spirometrin se - den uppgiften ingick i undersökningen.

Mitt smaksinne har blivit kraftigt påverkat av tabletterna. Det mesta smakar ingenting. Tråkigt! Det som funkar bäst är kött! Speciellt med lite stekyta på. Antingen är den enda smak som funkar umami, eller också har jag ett stort behov av protein, för kött är jättegott!!!!!

Såren på nagelbanden har blivit mycket bättre, men magen är fortfarande ostadig. Ena dan 3 diarréer och andra dan 8! Jag skulle vilja dra ner mer på kortisonet, för ansiktet är som en ballong, men  jag får nog ta det lite lugnt med det.

Om inget oförutsett inträffar är det provtagning igen på måndag morgon, och på måndag eftermiddag telefon-tid med läkaren.

10 kommentarer:

  1. Kött är gott. Stekt i mindre bitar med salt på, kallt eller varmt....mmmmm! Måste ju säga att smörstekt hälleflundra är också vansinnigt gott, men det blir nog inte umami för det smakar mer som knäck och fisk samtidigt.
    Bra Hb! Bra med spirometrin! Har good news magasine här om du kan hämta? Eller dotra kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska snacka med dottern så kanske hon kan hämta.
      Ses snart?

      Radera
    2. Ja gärna! Hemma i helgen eller?

      Radera
  2. Hallå där A-K!!
    Inte visste jag att Du saknade mina kommentarer ;O))) Men det gjorde mig glad och här är jag igen! Har visserligen varit här hela tiden men inte kommenterat, men nu är jag i farten igen! Tänkte på Dig på bollen igår, undrade när Du skulle komma sättande, men vi får väl avvakta till våren kanske, håller en plats till Dig på en välpumpad boll! ;O))) Har inte sett Ulf på ett tag på gymmet, var gömmer han sig??? Säg åt honom att han får ta sig i kragen och komma och träna! Sköt nu om Dig väldeliga så vi kan synas inom kort.
    Hörts snart igen!
    Ha´re bäst!!
    "Flickan"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nog en hel del som ramlat av bloggen under sommaren när allt har varit så bra, så jag har tänkt att du kanske undrar varför jag inte kommer tillbaka till träningen som jag sagt i höst. Men kul att du fortfarande hänger på och vet vad som händer. Jag kommer nog inte på den här sidan nyår i alla fall - både för infektionsrisken och för att jag har noll ork pga alla mediciner. Kortisonet gör dessutom att musklerna bryts ner, så tränar jag går dom sönder istället för att byggas upp säger min läkare. Så jag ligger lågt! Ulf har mest gått på CorePuls (eller var det PowerStep?) och 30-20-10 på senaste tiden. Ni kanske bara har varit på olika pass.
      Jag längtar så till pilatesbollen och danspassen!
      Hoppas vi ses snart!
      AK

      Radera
    2. Ja då jag kollar Din blogg varje dag så jag är up to date :O)) Har förstått att det dröjer innan vi ses igen, men den som väntar på nått gott ;O)))
      Ja så är det nog, vi går nog på olika pass och tider Ulf och jag, bra att han tränar och står i, han får träna för Er båda tills Du kan haka på.
      Snart är det 1.a advent och det lackas mot jul, tiden går så nedrans fort, hela detta år har bara runnit iväg. Men snart Du så vänder det och blir ljusare igen :O)))
      Ha´re gött så hörs vi!
      "Flickan!

      Radera
  3. Du är en sådan omtänksam och varm människa! Jag vill aldrig ta av mig strumporna som jag fick idag, benen är så snygga och smärta så! Dessutom dunkar dom inte längre :-) Men vad gör man åt korvfingrarna? Finns det kompressionsvantar? Och gravidmagen?... Ska vi helt enkelt bara linda in oss till mumier i bandage?...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är dom underbara! Det var en riktig aha-upplevelse för mig, och det är skitkul att det funkade för dig också. (Men du ska nog ta av dom på nätterna så benen får normalisera sig lite ;-))
      Korvfingrarna har jag ingen lösning för. Ska vi uppfinna en stödfingervantar och sälja och bli rika? Vi får spåna på det nästa gång. Ally McBeal's (TV-serie som du kanske inte har sett) sekreterare uppfann ju en "Face Bra",så varför inte! (För övrigt behöver vi ju en sån också just nu!!!!)Magen är inte så dum att ha när man ska sätta sprutor i bukfettet varje dag. Plenty of space för min del! När inte det behövs kanske man får införskaffa en raffig korsett (det finns lösningar på allt!).
      Hoppas du får en bättre dag idag och att magen lugnar sig!
      KRAMAR

      Radera
    2. Det gör vi! Med försäkringskassans sjukpenning behövs alltid plånboken drygas ut. Jag börjar skissa redan nu, har ju gott om tid!

      Haha, jag undrar vilken min jag skulle få av alla sköterskor här om dom kom in på rummet och jag sitter med en raffig korsett för att dölja kortisonmagen! Å andra sidan så tror jag att hantverkaren som var här och fixade balkongdörren i morse (japp, jag har tillgång till loftgången nu!) hade gillat den synen mer än en ung kvinna med luva över huvudet, läsglasögon och invirad i fyra gula Landstinget- filtar. Tror inte jag såg så upphetsande ut.

      Kram!

      Radera
    3. Det är bra - jobba på med vår uppfinning!!!! ;-)
      Skönt att du har fått ordning på dörren i alla fall! Då kan du knalla runt huset lite. Jag brukade sätta en tidning i dörren, för den låser sig och ingen kommer och öppnar när man ringer på (vet inte om min klocka funkade, men dom brukar ju inte vara supersnabba ändå).
      Kramar

      Radera