fredag 15 februari 2013

På bättringsvägen

Febern sjunker stadigt även om jag fortfarande är lite matt och har sovit en del under dagen. Det ska nog bli bra det här. Dottern har varit magsjuk under sin resa, kraken. Det är bättre idag, och jag hoppas att hon inte smittar längre när hon kommer hem imorgon! Det vore just typiskt att få det också!

2 kommentarer:

  1. Hej kära syssling!
    Nu har jag läst om hela din vecka, den var dramatisk! låter bra att du är på bättringsvägen. Är det så att du ska få så låga värden som möjligt av vita blodkroppar innan transplantationen eller är jag helt ute och cyklar? Det är så många sjuka i olika virus så jag förstår att det är svårt att undvika. Har också varit hemma två veckor, men jobbat denna vecka. Stor kram från mig och Connie som frågade om dig och sin fyr?mening i går. Hon blev imponerade av körkortet.vad är dina älsklingskakor för sort?

    SvaraRadera
  2. Älsklingskakorna är gitterbugg.
    Efter vad jag har förstått får jag cellgifterna nu för att trycka tillbaka dom sjuka stamcellerna så mycket det går innan den riktiga transplantationsbehandlingen börjar, och en bieffekt av det KAN vara att antalet blodkroppar sjunker - det är inget mål i sig. Eftersom jag hade hög feber och den jag pratade med på Huddinge såg att mina neutrofila (den del av dom vita blodkroppana som svarar för immunförsvaret) hade sjunkit under normalvärdet i måndags, var det inte självklart att jag skulle fixa det själv. Sen visade det sig ju att dom hade stigit igen, så det var lugnt.
    När det blir dags för transplantation (i april?) kommer jag en vecka innan få mycket starkare cellgifter som tar död på alla mina stamceller i benmärgen. Då kommer jag få i princip 0 vita. Tanken är att donatorns stamceller ska ta plats i min benmärg och börja producera blodkroppar istället, men tills det händer är jag isolerad.
    Det är dock alltid några envisa stamceller som blir kvar av mina sjuka, så det är därför jag får försagande behandling nu, så dom inte ska vara så livskraftiga. Tanken är att donatorns stamceller ska stöta bort mina gamla sjuka som dröjt sig kvar, så på så sätt är det bra med lite avstötningseffekt.
    Jag vet inte om du blev klokare, eller om det bara blev rörigare!
    Hälsa tillbaka så mycket till Connie!
    Kram

    SvaraRadera