måndag 26 maj 2014

Dag 408: Utflykt till Birka med Blodcancerföreningen


I lördags var jag och maken på utflykt med Blodcancerföreningen. Vi var 43 medlemmar som äntrade M/S Victoria vid Stadshuskajen och åkte till Birka på Björkö. På vägen dit hade vi reserverade bord så gruppen hölls någorlunda samlad, och fick kaffe med kanelbulle. Guiden Daniel i vikingakläder berättade emellanåt om intressanta historiska platser som vi passerade.

Modell i muséet på hur dom tror Birka såg ut. 
Väl framme samlades vi kring Daniel som tog oss på en rundtur och berättade om utrgrävnmingar som gjorts och hur det var förr. Mycket intressant. Efter turen gick vi själva och tittade på dom uppbyggda husen i gammal stil och i muséet. Vi hann njuta en stund i skuggan innan det var dags att gå ombord igen. På hemvägen bjöds det på Toast Skagen till förrätt och fisk- och skaldjursgryta med champagnesås till huvudrätt och kaffe på det.

Det var ett väldigt trevligt evenemang; en jättehärlig dag med perfekt väder, intressant resmål med bra guide och inte minst givande att träffa andra i samma situation (både sjuka och anhöriga) som man kunde utbyta erfarenheter med om man ville. Det är nog inte den sista utflykten vi är med på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar