lördag 21 december 2013

Dag +250: Läkarbesök

Igår var det dags för läkarbesök. Alla värden är bra utom trombocyterna som är lite låga fast inget konstigt eller alarmerande (125 när normalintervallet är 165-387) och koncentrationen av avstötningshämmande medicin (Prograf) som plötsligt är absurt hög, så Dr Katarina trodde att det blivit fel i mätningen. Vi får ta nya blodprov på måndag och mäta om.

Ögonblödningarna tror Dr Katarina beror på kortisonet. Efter en dubbelkoll i FASS kunde hon konstatera att det inte beror på migränmedicinen (Sumatriptan) så den får jag ta om jag behöver framöver också. Skönt!

Jag har fått en kallelse till Folktandvården på Danderyds Sjukhus för uppföljning av framtänderna efter fallet när jag svimmade på Infektionskliniken i september. Jag är fortfarande konstant öm i näsan, överläppen och tänderna efter den knock-out:en! Men Dr Katarina tyckte inte alls att det var en bra idé att gå någon annan stans än till Käkkirurgen på Huddinge, som är specialister på tänderna hos stamcellstranplanterade, så hon ville att jag skulle ringa och dubbelkolla det. Efter besöket slog jag en signal till Käkkirurgen, och fick en tid där i januari, så jag bokade av tiden i Danderyd.

Medicinlistan lämnar vi oförändrad förutom att vi minskar takten som kortisonet dras ner med ytterligare för att undvika återfall. Nu ska jag dra ner Prednisolon-dosen med 2,5 mg/dag med en veckas mellanrum. Med den takten bör Prednisolonet vara helt borta om en månad. Sen bör man väl kunna dra ner på dom andra 10 sorterna också tycker jag.....

Innan jag gick hem fick jag ta ett urinprov eftersom jag kissar så ofta, men stickan visade inte på någon infektion, och sockret är bra, så det måste vara nån medicin jag äter (någon bipacksedel pratar om ökad urinutsöndring som biverkning).

Jag fortsätter med blodprov en gång i veckan, och nästa läkarbesök blir efter julperioden - på Tjugondag Knut - om inga komlikationer dyker upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar