söndag 6 januari 2013

Katrinplommon

Doktor E tipsade om att man kan förbereda magen för dom förstoppande illamåendetabletterna (Zofran innehållande ondansetron) genom att äta katrinplommon några dar innan. Så nu har jag börjat med katrinplommondiet. Tur att jag tycker det är gott! (Det gör  dottern också, så den första burken fick kompletteras med en till innan jag ens hann börja!) Undrar hur många man ska äta! Jag vill ju inte ha övereffekt.....

5 kommentarer:

  1. Andra tips från folkmedicinsk tradition

    Frukostgröt: 1 kopp havregryn, 1 rågad msk vetekli, 1 liten tsk vetegroddar, russin efter behag. Lägg ingredienserna i blöt på kvällen och ät blandningen okokt nästa morgon tillsammans med kefir. Du kan även tillsätta lite öljäst om du vill ha extra tillskott av B-vitamin.

    Köp osockrad lakritsstång på apoteket. Skär ca 4 cm lång bit och lägg den i 1/4 liter kokande vatten. Låt gärna avkoket svalna innan det dricks.

    Drick ett glas ljummet vatten på fastande mage varje morgon. Det bidrar till att hålla magen i ordning. Helst bör vattnet koka utan lock två ggr i tio minuter (låt det svalna till rumstemperatur mellan varje kokning). På så sätt avlägsnar du en hel del kemikalier som tillsätts i dricksvattnet och blir extra renande för kroppen.

    Lägg 1 msk vetekli i blöt på kvällen och ät detta på fastande mage nästa morgon. det är ett effektivt medel mot trög mage.

    Go sis (men inte för långt från toa;-) /lb

    SvaraRadera
  2. Hahaha.... Det låter som värsta hälsohemmet! Jag sparar nog dom här tipsen tills jag verkligen behöver dom. Fast det där med lakritsstången låter inte så dumt!

    SvaraRadera
  3. Det finns god katrinplommonjos med och barnmatsburkar,mmm.
    Annat trix för hård mage:Hela linfrön i vatten bildar ett lösande slem(inte så fantastiskt gott,smakar eg inte så mycket alls).Drick frön och allt.Inte mer än en matsked linfrö om dagen dock,innehåller annat som inte är bra i för stora mängder.
    <3

    SvaraRadera
  4. När det verkligen kniper rekommenderar jag Oxy Flush. Går att beställa på nätet. Funkar verkligen utan andra biverkningar som tex gaser.

    SvaraRadera
  5. Körde blötlagda linfrön utblandat i Proviva-juice i morse som komplement till katrinplommona. Sparar övriga tips till framtiden. Tack för dom!

    SvaraRadera