måndag 7 januari 2013

Första cellgiftsbehandlingen

Så var det dags. Jag har fått sjukresor, så taxin plockade upp mig hemma. Tänkte ta illamåendetabletten i bilen en timme före behandling enligt instruktion, men förpackningen var i det närmaste omöjlig att ta sig in i. Man ska riva bort en skyddslapp till den styckförpackade tabletten, men skyddslappen delar sig så man får bara bort ytskiktet. Försökte pilla bort mera, bita och riva, men det var omöjligt. Provade med en ny tablett, men likadant. Lyckades till slut forcera höljet med en penna. Kanske inte helt hygieniskt!

Note to self: Ta tabletten före avfärd i fortsättningen, så du har verktygslådan tillgänglig!

En latte och kanelbulle hann jag med innan jag gick och betalade och satte mig i väntrummet på Dagvården. Där kom syster S och tog hand om mig. Först tittade hon på utslaget på benet. Det är inga problem. Jag fortsätter smeta på cortison så ska det nog försvinna. Sen var det veckans blodprov och till sist 2 sprutor med Vidaza. Dom ger det helst i bukfettet, men är det svårt att komma åt så kan man ge det i låren. Nu var det ju inga större problem att komma åt. Äntligen får jag nytta av bukfettet som jag har haft sånt besvär att samla på mig!  J  Lite smärtstillande salva på det så var det klart att ta sjuktaxin hem igen. Smidigt.

Promenad med dottern på eftermiddagen.

Jag får äta vad jag vill, träffa folk (som inte är sjuka), träna i klasser om det känns bra och leva som vanligt så länge blodvärdena är bra. Ännu (vid 18.30) har jag inte fått några biverkningar i form av illamående, huvudvärk, trötthet eller annat på listan. Så nu går jag på DansStep. Det gäller att passa på så länge det funkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar