torsdag 20 mars 2014

Dag +343: Vårdagjämning

Vårdagjämning ja, fast det skulle man inte kunna tro med 1 dm snö överallt. Våririsarna, krokusarna och snödropparna är helt övertäckta. Nåja, det är snart borta igen.

I måndags var jag och klippte mig för första gången sen transplantationen. Det är ju inte särskilt långt hår än, men det var skönt att få bort dom tunna ostyriga topparna så det blev antydan till form i alla fall. Och så behövde jag bara betala för herr-klippning, vilket är en indikation på hur jag ser ut!  :-)

Jag har mått lite illa och spytt på morgnarna ibland på senaste tiden. Det verkar bli tätare och tätare. I morse var det dags igen, men efter ett tag kunde jag äta lite fil till frukost. Sen åkte jag till labbet för att lämna blodprov. Det var rätt lång väntetid, och lyckligtvis åker jag ingenstans utan en spypåse i väskan. Medan jag väntade fick jag gå ut i avskildhet i korridoren och använda den. Sen var det snart min tur och jag kunde lämna mina 5 rör och åka hem till den väntande soffan.

Senaste dagarna har jag fått röda utslag i ansiktet; som finnar. Jag visade upp dom för min läkare när jag var på en informationsträff i Huddinge i tisdags (här är en länk till en jättebra sammanfattning av Hanna som också var där), och Dr Katarina trodde inte det var GVH utan snarare en hudbakterie som fått frispel. Vi ska se hur det utvecklats nästa vecka när jag har läkarbesök, och eventuellt sätta in antibiotika.

10 kommentarer:

  1. Du lyckas alltid få mig att läsa med ett leende på läpparna fast du har det jobbigt! Undrar om kroppen har kommit in i en vana att kräkas på morgonen? Hoppas att det slutar snart och att du kan få någon förklaring på ditt läkarbesök nästa vecka. Orkar du ta dina promenader igen förresten? Och hur är det med kortisondosen nu, har du fortsatt att minska den? Jag har fått en ordentlig virusinfektion och är hemma från jobbet hela veckan, ja det är ju bara fredag kvar iof. Så nästa vecka kan jag inte komma och hälsa på, men jag håller dig uppdaterad!
    Kram kära vän

    SvaraRadera
    Svar
    1. Magen har varit bättre idag, och genast tror jag att det är på väg bort (tills motsatsen bevisats). Idag har jag gått ca 1½ km promenad, och det är min gräns just nu (vissa dagar är gränsen 0). Försöker vara ute när solen skiner och när jag orkar. Kortisondosen är nu bara 2½ mg om dan, men ansiktet (och magen) är fortfarande svullet. Jag får se om jag får dra ner någon av medicinerna när jag har läkarbesök nästa vecka.
      Vi får se hur din virusinfektion utvecklar sig och ta det därifrån.
      Kramar

      Radera
  2. Jag blir nervös att läsa om dina utslag. Tänk om du åkt på någon av barnsjukdomarna, vattkoppor, tredagarsfebern? Har du feber?
    Din benmärgen är ju bara barnet så du kan drabbas av lite av varje.
    Hoppas på bättring. Kram Monne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara i ansiktet, och jag tycker att det är lite bättre idag, så jag hoppas att jag (= mitt klena immunförsvar) klarar av att ta hand om dom själv. Ingen feber över huvud taget. Kan det inte vara så att min bebis-benmärg kommit upp i tonåren så det är tonårsfinnar....? ;-) Skämt åsido så får jag se vad doktorn säger på tisdag - kanske blir det någon antibiotikasalva.
      Hoppas ni har det bra, och att våren kommer även till er snart!
      Tack för att du bryr dig Monne. Det känns bra!
      Kramar

      Radera
  3. Massor av kramar till dig käraste Anna-Karin, från Christina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vännen! Kan inte komma på ditt föredrag, för jag får inte vara ute i folksamlingar. Finns det någon tidsplan på senare tillfällen när jag kanske har bättre immunförsvar?
      Kramar
      AK

      Radera
    2. Hej, visst finns det fler tillfällen. Under hela våren och i höst med. Vi kan också samla ihop en liten grupp kompisar som visat intresse för boken. Och som minsta grupp räknas två :) Fr o m maj när vi har vår flytt överstökad kan vi väl kolla hur tidplanen ser ut. Kram!

      Radera
  4. Usch för illamåendet... försök med ingefära om du inte redan provat det! Som te, i juice, i kallt vatten med citron eller riv ner lite i yoghurt. Finns även att köpa torkad ingefära på hälsokosten! Hoppas utslagen och illamåendet ger med sig snart! Massor med kramar finaste Anna-Karin! /Loretto

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för bra tips. Både illamåendet och utslagen är bättre, men inte borta, så jag ska testa med ingefära!
      Kramar
      AK

      Radera