lördag 8 februari 2014

Dag +303: Långsam förbättring

Igår var jag på lokala labbet och tog blodprov - 5 rör som vanligt.

Annars har jag fullt sjå med min ögonlocksrengöringsprocedur morgon och kväll. Den går till så att man först värmer upp kanterna med en liten handuk dränkt i varmt vatten i ca 5 minuter. Sen masserar man ögonlockskanterna (uppe och nere) ordentligt med en bomullspinne. Efter det ska man tvätta kanterna (uppe och nere) med en bomullspinne indränkt i barnchampo. Efter sköljning med vatten ska man smörja kanterna med mjukgörande salva. Suck, vilket meckel! Och är inte ögonen röda innan så är dom det garanterat efter! Det blir ju en del petande i ögonen med bomullstopparna när jag håller på!

Magen är i alla fall bättre. Det lilla bakslaget förra veckan var nog laktosöverkänslighet, för när jag gick tillbaka till laktosfri mjölk blev det bättre igen. Det är inte helt bra, men i alla fall "format".

Jag är lite mindre svag också. Orkar gå upp för en trappa utan att dra mig upp emellanåt. Tar jag i så orkar jag resa mig upp från sittande utan att hjälpa till med händerna. Hoppas det fortsätter åt samma håll!

5 kommentarer:

  1. Bravo, heja! :)

    SvaraRadera
  2. Hjärtat skuttar till flera gånger under läsningen. Hoppas att ögonen blir bättre med din nya behandling.
    Kram monne

    SvaraRadera
  3. Ja, vilken grej med ögonen, men det var väl inte detta du skulle hålla på med resten av livet, eller var det så?? Stackars dina ögon. Hoppas nu att detta hjälper ordentligt. Skönt att du börjar bli starkare, det är inte dåligt att resa sig från stolen utan att hålla i sig. Jag blev så inspirerade av dina stavar så nu har jag tagit upp stavgången igen, vilket var flera år sen!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det var den här proceduren. Men som sagt - jag ska göra det noggrannt dom två första veckorna, men känner jag mig själv rätt kommer det att bli betydligt glesare sen.

      Radera
  4. Så skönt att läsa om förbättringarna!
    <3 Christina

    SvaraRadera