onsdag 2 mars 2022

9 år: Mag-utredning

 I torsdags kväll fick jag förfärligt ont i magen. Jag får det någon gång i månaden så jag inte kan äta och bara vill lägga mig, men det brukar vara hanterbart och går över till nästa dag. Denna gång var det värre än vanligt, och jag kunde inte somna p.g.a. smärtan. Hade svårt att hitta en ställning som funkade. Efter några timmar, en extra Omeprazol och Samarin slumrade jag i alla fall in. Dessa magsmärtor, behovet av hinken någon gång i kvartalet och att jag har diarré ett par gånger i veckan gjorde att jag tog tag i saken och beställde en läkartid på vårdcentralen.


I tisdags fick jag träffa Dr Rami som lyssnade på min historia, kände på magen och skrev remisser. Samma dag fick jag ta blodprov som jag redan sett resultatet på. Alla värden är perfekta. Idag fick jag göra en gastroskopi. Maken körde mig dit då man inte får köra bil efter, och SSK Ida satte en infart i armvecket. Hon sprejade bedövningsmedel som smakar bananlikör i halsen och gav mig lugnande i infarten så jag blev alldeles snurrig. Dr Karl-Gustav gjorde gastroskopin. Det är besvärligt när dom kör ner en slang i halsen - jag får kräkreflexer och det kommer en massa rapar från magen. Lyckligtvis är det över på ett par minuter. Magmunnen är lite öppen och har ett litet brock, men det är inget man gör något åt - äter Omeprazol bara, och det gör jag ju redan. I övrigt såg det utmärkt ut, och brocket i magmunnen kan inte vara orsak till magsmärtan och diarréerna. 

Om tre veckor har jag fått tid för koloskopi, och så ska jag lämna 3 avföringsprov i mellantiden. Antagligen hittar dom inget, men då har jag i alla fall fått det ordentligt utrett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar