tisdag 11 april 2023

10 år: Bältros igen och krånglig mage

Idag är det 10 år sedan transplantationen. Grattis till mig och till brorsans celler som gjort ett så bra jobb i hela 10 år! 

Magen har varit hyggligt stabil, men det har ändå varit några bakslag. Strax före jul fick jag plocka fram hinken, i februari hade jag en kväll med rejäl smärta och nu före påsk mådde jag illa, hade vattendiarré och kunde inte äta på i stort sett tre dagar. Ovanligt att det håller i sig så länge!

Så har jag åkt på bältros igen, på vänster sida av ansiktet precis som tidigare. Jag var på semester i Sydafrika och började känna det bekanta pirrandet på läppen, kinden och näsvingen. Efter att ha förträngt det ett par dagar tog jag mig i alla fall till akuten och fick träffa en läkare. Det blev antiviral medicin (i en vecka) och smärtstillande. På apoteket hämtade man ut medicinen vid särskilda diskar längst in som här. Men så häftade dom ihop påsen ordentligt och lade den i en liten metallkorg med hänglås som jag fick bära med mig till kassorna vid utgången. Där låste dom upp korgen och tog betalt. Intressant procedur!



1 kommentar:

  1. Vanligt att man stjäl kanske.. rusar ut med sin medicin utan att betala- här har vi det ju så billigt så det är svårt att helt förstå belastningen!

    SvaraRadera