torsdag 29 september 2022

9½ år Rutinkontroll i Huddinge mm

Idag har jag varit på rutinkontroll på CAST i Huddinge. Jag tog blodprov för en vecka sedan och hade redan sett att allt såg bra ut. Vi pratade lite om min mage, och Dr Hans höll med om att problemen kunde ha med transplantationen att göra. Kanske inte GvHn som jag varit inne på, men troligare att det blir obalans i tarmfloran av cellgifterna och all påfrestning på kroppen. Han rekommenderade ett program på kunskapskanalen, Guldet i dina tarmar, som han själv tagit stort intryck av. En idé han fått var att man skulle kunna frysa ner fekalier före transplantationen för att senare kunna återställa tarmfloran vid behov. 

Om jag vill kan jag försöka fasa ut omeprazolen, men jag får göra det långsamt i så fall så magen hinner vänja dig vid magsyran igen. Varannan dag ett tag, sedan var tredje dag o.s.v. Det kanske jag gör vad det lider.

När det gäller covid-vaccin tyckte Dr Hans att jag ska ta den 5:e sprutan, men vänta tills det nya vaccinet kommer. Jag frågade också om bältros-vaccin, och det visar sig att jag inte får ta Zostavax för det är ett levande vaccin. Shinrix däremot får jag ta, men jag får värdera själv om jag vill ta kostnaden.

Det är dags att sätta en krona på tanden jag bet av i våras, så igår var jag hos tandläkare Sia och gjorde en avgjutning. Antibiotika (4xAmoxillin 500mg) en timme innan som vanligt eftersom jag har höftproteser. Om en månad ska jag sätta i den nya kronan, och har fått 4 nya antibiotikatabletter att ta inför det besöket.

Så har jag varit på undersökning och provtagning hos sköterskan inför årets hälsokontroll nästa vecka. Allt verkar bra där också, så det är nog helt odramatiskt.

Sista sjukvårdsaktiviteten denna gång är att jag ramlade och stukade handen i lördags. Det var inte värre än att jag kunde ta värktabletter och gå på 50-årskalas på kvällen, men på söndagen gjorde det väldigt ont. Jag ringde 1177, och dom tyckte jag skulle åka till när-akuten. Röntgen visade att det inte var brutet, så ordinationen blev Alvedon och ta det lugnt. Nu är det betydligt bättre även om det fortfarande känns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar