lördag 28 maj 2022

9 år: IBS, fjärde covid-sprutan och avbiten tand

 Dr Rami ringde i tisdags som avtalat. Han hade kollat med labbet och båda avföringsproven var negativa, så inga bakterier där. Då återstår diagnosen IBS. Sen jag började ta en Inolaxol om dagen har magen varit betydligt stabilare. Lite lös ett par gånger, men inga sprut-diarréer. Inte heller starka smärtor eller kräkningar, men dom kommer ju inte lika ofta, så där kan man inte vara säker. I alla fall är det mycket bättre, så jag fortsätter med Inolaxolen och hör av mig om det blir värre.

Jag har undrat varför jag inte fått min 4:e Covid-spruta - det var ju jättelänge sen jag fick den 3:e. Har gått in på Alltid öppet någon gång, men där har bara ett gammalt erbjudande på andra sprutan legat och skvalpat. Trodde jag. Men nu när jag gick in och kollade igen såg jag att det stod "andra påfyllnadsdosen". Det visade sig att det är fjärde sprutan, inte andra sprutan - en påfyllnadsdos som jag i hastigheten har tänkt. Så nu har jag bokat en tid för vaccination på måndag.

För ett par veckor sedan lyckades jag också bita av en del av en gammal porslinslagning när jag käkade popcorn. Det har nog varit en spricka där ett tag, för det ilar ibland och jag bet inte särskilt hårt. Lyckades få en tid hos tandläkare Sia före första patienten dagen efter jag ringde, och han satte dit en provisorisk plast-lagning. Till hösten får jag boka en riktig tid och fixa det ordentligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar